COLLECTA 88967 ĎASOVEC ANGLERFISH COLLECTA COL-88967

https://www.svet-modelu.cz/fotocache/bigorig/COL-88967.jpg
Výrobce
COLLECTA
Kód
COL-88967
Dostupnost
Skladem - odesíláme ihned
Naše cena s DPH
199,00 Kč/ks
ks

Popis

Figurka COLLECTA 88967 ĎASOVEC ANGLERFISH


Ďasovec anglerfish, známý také jako ryba vodních hlubin, je druh hlubokomořské ryby, který žije v temných vodách Atlantiku a Indického oceánu. Tento dravec má jednu z nejvíce charakteristických forem a vzhledů mezi rybami.


Samice ďasovce anglerfishové jsou obvykle větší a mají výrazný útvar návnadu na čele, který jim slouží k lovu kořisti. Návnada je modifikovaná žábra, která vytváří světelný orgán, který ryba používá jako světlo ve tmě. Tento světelný orgán přitahuje kořist, jako jsou malé ryby a krevety, kteří se blíží k návnadě a jsou pak snadno ulověni.


Samečci jsou mnohem menší a mají mnohem méně výrazné návnady. Samečci se aktivně hledají samice a často se připojují k jejich tělům, kde se na ně přichytí pomocí zvláštního orgánu, který se nazývá "přisátí" a slouží k připojení k tělu samice. Samec pak začne srostou s tělem samice a postupně se jeho tělo mění a zmenšuje až z něj zůstanou pouze reprodukční orgány.


Ďasovec anglerfish se vyznačuje extrémní přizpůsobivostí na život v hlubokomořských vodách, kde panují extrémní podmínky, jako jsou nízké teploty, tlak a nedostatek světla. Je to fascinující druh ryby, který se stal symbolem a ikonou života v hlubokých moří.


Poznejte tak svého ďasovce pomocí fugurky COLLECTA 88967.


Parametry

Parametry produktu  COLLECTA 88967 ĎASOVEC ANGLERFISH COLLECTA COL-88967

Materiál
pryž
Délka
12,8x6,4
Druh
figurky

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články